UA-111175203-1

Over ons

20 December 2000 werd bij SRF te Harlingen in opdracht van ons, Marja & Olaf Vons een begin gemaakt met de bouw van de lemsteraak LE16.
Het begon allemaal een jaar eerder toen wij het idee hebben opgevat om een schip te bouwen.
Na het bezoek aan de jachtontwerper was de keuze snel gemaakt. Het werd een lemsteraak met de lay-out van de visserman, uit pure liefde voor het zeilen en de traditionele zeilschepen.

Waarom een lemsteraak?
Omdat het een oprecht scheepstype is. Robuust, betrouwbaar, snel, moedig, met veel power en heel veel uitstraling. Met veel ruimte voor familie en vrienden. Ideaal voor recreatieve tochten maar ook voor het zeilen van wedstrijden op het scherpst van de snede. Natuurlijk heeft de ontwerper gebruik gemaakt van de laatste kennis. Het schip is zeiltechnisch volledig geoptimaliseerd en heeft benedendeks alle modern comfort. Een echt zeilschip dus dat juist voor het IJsselmeer, Wad, Zeeuwse stromen en zelfs richting Oostzee bij uitstek geschikt is.

Inmiddels zijn vele vrienden en gasten aan boord geweest.
Bedrijven als: WNF, All Safe, Interpolis, Fievez advocaten, Big Lift Shipping, Achmea, Techdata, RABO, Veenman, Imtech, Delta Lloyd, Fraser Yachts Monaco, GGN, Hunter Douglas, EGRO, ISS, OY Communications, Robeco, Suction Pile Technology, Strukton, ExxonMobil, ABNAMRO, Xerox, Holiday on Ice, PIM, SJAM, Unilever, CMI en hun relaties hebben al genoten van de lemsteraak LE16.

Ik vaar al decennia rond op het IJsselmeer, in Friesland en op het Wad. Ik praat graag over ‘bootjes’, boottrim, matchracen, waarom lemsteraken en al die andere traditionele schepen zijn zoals zij zijn, de omgeving, de paling en al wat er gaande is op en rond het water.
Eigenlijk begon de fascinatie voor de traditionele zeilerij rond mijn 18e. Na alles te hebben gelezen over zeiltechniek, boottechniek en alles wat toentertijd met het moderne zeilen te maken had en na jaren zeilen met open boten en als bemanning op diverse (wedstrijd-)jachten kwam ik, geheel overwacht, op een 10m. zeilschouw terecht. En ineens zag ik hoe geweldig vernuftig deze schepen in elkaar steken.Wat een potentie! Maximaal uitgerust en toegespitst op hun taak en bedoeld om met de kleinst mogelijke bemanning naast het zeilen, in weer en wind, bergen (vis- en vracht-) werk te verzetten. Nu, meer dan 100 jaar later, mogen we daar nog steeds van genieten.

Maak het mee, ik heet u van harte welkom.

Olaf

Olaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
https://le16.nl/over-ons
LinkedIn