UA-111175203-1

Bloggersbank Nieuws

Eco-trip = economisch + ecocentrisch = CO2-neutraal = zeilen

Het doel van de dag is:

  • om simpelweg geen motoruren te maken.
  • om alleen biologische producten voor de catering te gebruiken

Zeilen is een ontzettend leuke exercitie in duurzaamheid. Typisch iets voor een bedrijfsuitje met een enthousiast team dat er lol in heeft om ouderwets aan te pakken en aan de slag te gaan.

De grootste uitdaging is het om zonder motorhulp de haven in en uit te varen.
Het is het leukste dat er is. Veel schippers zijn het manoeuvreren op zeil in kleine ruimtes  net als bomen en jagen verleerd. Wij gaan met elkaar de uitdaging aan en gaan het gewoon proberen. Het kan hard werken zijn en spannend maar het motiveert altijd. Het vergt een vooruitziende blik, handigheid, kundigheid, geduld, gecoördineerde samenwerking en zo nodig snel en doortastend handelen. Echt teamwerk dus.

Offerte aanvragen

De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat je soms echt niet zonder motorhulp de haven uitkomt. Vroeger zouden de schippers dan gewoon gewacht hebben tot het wel mogelijk is om jagend, bomend of op het zeil weg te komen. Helaas hebben jullie maar 1 dagtocht geboekt dus dat is geen optie. Doet zo’n situatie zich nou net die dag toch voor als jullie aan boord zijn dan zal de schipper als het echt niet anders kan de motor alsnog starten.

Wist je dat:
ieder jaar in oktober de Strontrace en het Beurtveer en in november de Waddenrace wordt gevaren. Deze wedstrijden promoten de oude zeilende binnenvaart. Er wordt dag en nacht gevaren en ook voor het passeren van bruggen en sluizen, het binnenlopen van havens en het varen op kanalen mag in geen geval de motor worden gebruikt.

P.S. Op de foto staat de Waerd van Catwijck waarmee de schipper van de lemsteraak LE16 in 1978 en 1979 de Strontrace heeft gevaren.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
https://le16.nl/eco-trip-economisch-ecocentrisch-co2-neutraal-zeilen
LinkedIn