UA-111175203-1

HT-Race met ZZP’ers voorbeeld van teambuilding

De 1ste wedstrijd met een bemanning van ZZP’ers is een succes geworden. Het belangrijkste doel was hen definitief te werven als lid van de Zeilclub LE16. En dat is gelukt.
Wat vooral opviel was hoe snel deze heterogene groep mensen die elkaar nauwelijks kende veranderende in een heus team. We hebben aan boord  natuurlijk al meer ervaring met dit fenomeen opgedaan maar het blijft mij altijd weer opvallen hoe snel en welhaast vanzelfsprekend dat proces verloopt. Vandaar dat ik deze 2-daagse tochten als teambuilding kan aanbevelen. Het is leuk, altijd een bijzondere herinnering en uiterst doeltreffend.

Met een kleine bemanning zijn we op zondag naar Harlingen gevaren waar de overige ’s avonds op stapten.
Het zijn twee prachtige dagen geworden. Maandag een opkomende wind met ’s middag een dikke Bft5 en dinsdag van meet af aan een dikke Bft5 met flinke uitschieters. De mouwen moesten opgestroopt.

En dat was even wennen voor de crew om direct, zonder voorbereiding in het diepe te worden gegooid maar ze hebben zich kranig geweerd.
Tijdens het palaver waar ik een korte schets heb gegeven van wind- en golfcondities, stroming e.d. heeft de groep kordaat besloten om met een gereefd zeil te vertrekken. Eenmaal op het water nam het vertrouwen toe en is nog voor de start het rif er uitgehaald.
Met ongeoefende zeilers is het zeilen met een halfwinder praktisch onmogelijk. In zekere zin jammer want alle concurrenten maakten van dat zeil volop gebruik. Ondanks dat 60% van de afstand uit een halfwinder koers bestond hebben we de aansluiting op de concurrentie behouden.

Organisatie en doel:
Een twee-daagse tocht als deze is goed inzetbaar als teambuilding event of incentive.
De overtocht kan, afhankelijk van weer en tijd, verlengd worden met een slag richting zee ten Noorden van Vlieland of juist een moment van rust door droog te vallen op een plaat. Tijdens de zeiltocht is er veel te zien en aan boord kan naar keuze het accent op de zeil- en team activiteiten gelegd worden of juist  de belevenis op zich, de natuur en het goede des levens. In alle geval lonken aan de horizon de eilanden Terschelling en Vlieland.
Bij aankomst op het eiland zijn er diverse opties.
In ieder geval staan er fietsen klaar voor een korte fietstocht naar een hotel op het eiland.
De organisatie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

Incentive.
Het programma, inclusief het avondprogramma op het eiland en de gehele sfeer krijgt een feestelijk karakter.

De ervaring leert dat voor een incentive er vaak andere eisen aan de catering worden gesteld. Wij vullen dat graag conform uw wensen in.

Trainer:
Afhankelijk van de teambuildings doeleinden neemt u uw eigen trainer mee, is de Schipper de trainer of halen wij er een specialist bij. Wilt u voorafgaande aan de vaardagen de training al aanvangen dan dragen wij daar met plezier ons steentje aan bij.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook
Google+
https://le16.nl/portfolio/ht-race-met-zzpers
LinkedIn